B&B Finca la Yuca

Omgeving

Ontinyent

Valencia is een prachtige streek. Ontinyent ligt op ongeveer een uur rijden van zowel Valencia als Alicante. De oude stadskern van Ontinyent heeft prachtige bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Daarnaast wordt Ontinyent omgeven door prachtige natuur waar je onder andere een plons kunt nemen in natuurbron “Pou Clar”, de bron van de Clariano rivier.  In Ontinyent zijn ontelbare restaurantjes waar je lekker kunt eten en leuke winkeltjes (hier vind je geen grote winkelketens) waar je heerlijk kunt snuffelen.

Bezienswaardigheden

In het centrum vind je op het plein een historisch stadhuis, gebouwd door Karel III met een prachtige bogen- en zuilengalerij. Verder een gotische kerk met een 68 m hoge klokkentoren. In het stadje zijn mooie oude paleizen en herenhuizen te bewonderen en verborgen pleintjes en smalle straatjes. Ontinyent is bekend om zijn festival van Moros y Cristianos. Het gemeentehuis heeft een namaakgevel die op een fort lijkt. Dit ter herinnering aan de reconquista.

Veel informatie is te vinden op:

In de regio

Op een half uurtje rijden vind je het Natuurpark Parque Natural Serra de Mariola.  De Mariola bergketen is een geweldig stukje natuur waar je heerlijk wat tijd kunt doorbrengen. Door de hoeveelheid aan water die er stroomt, zijn er prachtige landschappen ontstaan. Ook is er een grote diversiteit aan flora en fauna. Er zijn diverse wandel- en fiets/mountainbike routes door het gebied en ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Verschillende bedrijven verhuren hier fietsen en paarden. 

Een leuk idee voor een middagje uit is een bezoekje aan de Covetes Dels Moros. Dit is een groep van eeuwenoude grotten die zich op 20 minuten van Ontinyent bevindt. De grotten bevinden zich in een grote, verticale muur van steen en er zijn vijftig verschillende kamers verdeeld over vier verdiepingen. Vanuit de kamertjes heb je prachtige uitzichten over de natuur. Het is archeologen nog niet precies duidelijk wat de functie van de grotten was en deze kan door de eeuwen veranderd zijn. Er wordt gedacht aan schuilplaatsen, opslagplaatsen en begrafeniskamers. De grotten stammen uit de periode rond de 10e of 11e eeuw.  

Steden in de regio

Bekende steden in de regio van Ontinyent zijn natuurlijk Valencia en Alicante. De omliggende steden zijn zowel per auto als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. Een bezoek aan Valencia kun je als citytrip doen. In één dag kun je het historisch centrum verkennen en wandelen door het compacte centrum. Je wordt verrast door allerlei bezienswaardigheden, leuke winkels en gezellige terrasjes waar je heerlijk kunt eten. Valencia is met de auto 1 uur rijden vanaf Ontinyent.

De stad Alicante, de toegangspoort voor de Costa Blanca heeft veel te bieden. De prachtige boulevard, moderne winkelcentra, mooie bezienswaardigheden en levendige terrassen. Je vindt hier o.a. het kasteel van Santa Barbera. Alicante bereik je met de auto in ca. 1 uur.

Weer en Klimaat

Eén van de belangrijkste redenen voor veel mensen om een vakantie te boeken in Ontinyent is het klimaat. Spanje, waaronder Valencia heeft het beste klimaat van Europa!  

Het klimaat en natuurlijk vooral de zon geven een positief effect op leefstijl en welzijn: men leeft veel meer buiten. Daarnaast is ook bewezen dat het zomerse klimaat een gunstig effect heeft op sommige ziektes zoals reuma, artritis en astma. Kortom, een verblijf in Ontinyent is goed voor lichaam en geest!  

Wil jij precies weten wat voor weer het is tijdens jouw verblijf in Ontinyent? Check het hier!

ONTINYENT Weersverwachting