Activiteiten

Wandelen

Houd jij wel van een stevige wandeling? Of ga je liever een blokje om… Er is veel mogelijk in Ontinyent. Klik hieronder voor  om de mooiste wandelroutes in de omgeving!

Fietsen

De fantastische omgeving van Ontinyent nodigt uit om erop uit te gaan. Fietsen, wandelen, zwemmen, paardrijden, vogel spotten, er is zo veel mogelijk. Ga jij er graag met de fiets op uit?  Er zijn 2 elektrische fietsen te huur bij B&B Finca la Yuca! Informeer naar de mogelijkheden.  En.. leuke routes vind je hieronder!

Bijzonderheden in de directe omgeving

Pou Clar. Als je Ontinyent bezoekt moet je zeker niet vergeten een bezoek te brengen aan de Pou Clar. Dit is een stukje rivier dat bestaat uit een opeenvolging van kanaaltjes, watervallen en zwembaden. Dit alles is volledig natuurlijk ontstaan. Hoe warm het ook is, het bronwater blijft altijd op gelijke temperatuur. Er zijn ondiepe waterplekken waar je makkelijk in kunt stappen maar er zijn ook baden die meerdere meters diep zijn. We adviseren om waterschoenen mee te nemen om je voeten te beschermen tegen de scherpe randen van de stenen op de bodem.

Pou Clar vind je langs de weg van Ontinyent naar Bocairent. Na meerdere kilometers rijden en heel wat bochten kom je bij een splitsing. Zodra je daar rechts gaat zal je merken dat er vrij veel auto’s geparkeerd staan. Het water zie je daar niet, het ligt in de diepte.

Pou Clar is gratis toegankelijk, er zijn geen voorzieningen aanwezig. Een parking is er ook niet. Gelukkig zijn er iets verderop meerdere mogelijke parkeerplekken naast de weg.

Musea

In Ontinyent zijn diverse musea te bezoeken. Zo vind je er o.a.
een textielmuseum, archeologisch museum, en een
kunstmuseum. Voor de liefhebbers is dit zeker een aanrader.